Για περαιτέρω πληροφορίες
Καλέστε +30 22620-56236

Συνταγές με Τσίπουρο

Λικέρ Φράουλας με Τσίπουρο

1 κιλό φράουλες ώριμες
1 κιλό τσίπουρο
4 γαρύφαλλα
1 μοσχοκάρυδο
1 ξυλάκι κανέλας

Σε ένα μεγάλο βάζο ή μια γυάλα τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σφραγίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα μέρος με ήλιο για 30-40 ημέρες χωρίς να το ανοίξουμε κατα τη διάρκεια. Μετά το πέρας των ημερών ανοίγουμε το βάζο και στραγγίζουμε το ποτό μας περνώντας το 3 φορές απο ένα σουρωτήρι με σήτα. Το μοιράζουμε σε μπουκάλια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Μετά απο μια μέρα το λικέρ μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Ριζότο με Τσίπουρο και Γαρίδες

• 200 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaoli)
• 30 ml ελαιόλαδο
• 20 γαρίδες Νο3 ουρές
• 1 λίτρο λευκός ζωμός από γαρίδες ή ζωμό κοτόπουλο
• 40 ml τσίπουρο
• 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• 1/2 μέτρι ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 60 γρ. βούτυρο
• 2-3 κλαδάκια θυμάρι
• αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Στη συνέχεια σοτάρουμε τις γαρίδες ελαφρά με λίγο αλατοπίπερο και τις αφαιρούμε. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι. Σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το τσίπουρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά - σιγά το ζωμό. Λίγο πριν μαγειρευτεί το ρύζι προσθέτουμε το θυμάρι. Τελειώνουμε το μαγείρεμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και την τριμμένη παρμεζάνα. Δοκιμάζουμε , αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται και σερβίρουμε.

Ούζο Παυλίδη

Το Ούζο μας, το αποκλειστικά ελληνικό αλκοολούχο ποτό με βαθιά παράδοση, έχει το χαρακτηριστικό άρωμα του γλυκάνισου,και τη χαρακτηριστική ιδιότητα να μεταμορφώνεται στο πιο γλυκό λευκό που είναι άρτια συνδεδεμένο και εναρμονισμένο με το μπλέ της μεσογείου.
Είναι ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και σπόρων που ενώνονται με την αλκοόλη και το νερό, συναποστάζονται σε χάλκινους παραδοσιακούς άμβυκες και μας δίνουν το μοναδικό αυτό απόσταγμα.



Η κάθε συνταγή ξεχωριστή, το κάθε πάντρεμα των αρωματικών συστατικών μυστικό. Σκοπός αυτού του μοναδικού αποστάγματος όμως κοινός, να ενώσει τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από μια κουβέντα, γύρω από ένα γλέντι, σκοπός που με το πέρασμα των χρόνων έχει μετατραπεί σε παράδοση για τους Έλληνες.
Η οικογένεια Παυλίδη από το 1920, με απόλυτο σεβασμό και αγάπη δημιουργεί το δικό της Ούζο διεκδικώντας επάξια μια θέση σε αυτή την παράδοση.

Πατήσε εδώ για περισσότερες πληροφορίες...

Website Design by Giannis Kanellopoulos and Alexandros Panagiotis Pericleous