Για περαιτέρω πληροφορίες
Καλέστε +30 22620-56236

Συνταγές με Ούζο

Αρωματικό κοκτέϊλ με πεπόνι και ούζο

Συστατικά

• 5 φλιτζάνια πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
• 150ml ούζο
• 90 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
• 90 ml σιρόπι (Golden Syrup ή Καραμέλα)
• Τριμμένο πάγο
• Φρέσκα φύλλα δυόσμο για το γαρνίρισμα
• Λιώσε το πεπόνι σε μπλέντερ. Στράγγιξε το σε λεπτή σίτα και καθάρισε από αφρούς και μικρά κομματάκια τον χυμό.Βάλε το ούζο, το χυμό λεμόνι και το σιρόπι μαζί με το χυμό πεπόνι και ανακάτεψε.Γέμισε τα ποτήρια σου με πάγο και σέρβιρε εκεί το cocktail σου. Γάρνιρε με φυλλαράκια δυόσμου τσακισμένα για να βγάλουν άρωμά τους ή και μικρές φετούλες πεπόνι και σέρβιρε.

Κολοκυθοκεφτέδες με Ούζο

ΥΛΙΚΑ

• 1 κ. κολοκύθι
• 1 σφηνάκι ούζο
• 1 κ.σ. μαραθόσπορο
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
• ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
• 1 ματσ. άνηθο
• 1 ματσ. δυόσμο
• 1 σκελ. σκόρδο
• 1 αβγό
• Αλεύρι
• Αλάτι – πιπέρι
• Ελαιόλαδο Άλτις & ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη και τα στύβουμε να φύγουν όλα τα υγρά τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια μαζί με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το μαραθόσπορο κοπανισμένο, το ούζο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αβγό, το τυρί, το δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε ένα μείγμα που να μην είναι πολύ σφιχτό, ίσα να συγκρατούνται τα υλικά μεταξύ τους. Τηγανίζουμε σε μείγμα ελαιόλαδου και ηλιέλαιου, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Ούζο Παυλίδη

Το Ούζο μας, το αποκλειστικά ελληνικό αλκοολούχο ποτό με βαθιά παράδοση, έχει το χαρακτηριστικό άρωμα του γλυκάνισου,και τη χαρακτηριστική ιδιότητα να μεταμορφώνεται στο πιο γλυκό λευκό που είναι άρτια συνδεδεμένο και εναρμονισμένο με το μπλέ της μεσογείου.
Είναι ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και σπόρων που ενώνονται με την αλκοόλη και το νερό, συναποστάζονται σε χάλκινους παραδοσιακούς άμβυκες και μας δίνουν το μοναδικό αυτό απόσταγμα.



Η κάθε συνταγή ξεχωριστή, το κάθε πάντρεμα των αρωματικών συστατικών μυστικό. Σκοπός αυτού του μοναδικού αποστάγματος όμως κοινός, να ενώσει τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από μια κουβέντα, γύρω από ένα γλέντι, σκοπός που με το πέρασμα των χρόνων έχει μετατραπεί σε παράδοση για τους Έλληνες.
Η οικογένεια Παυλίδη από το 1920, με απόλυτο σεβασμό και αγάπη δημιουργεί το δικό της Ούζο διεκδικώντας επάξια μια θέση σε αυτή την παράδοση.

Πατήσε εδώ για περισσότερες πληροφορίες...

Website Design by Giannis Kanellopoulos and Alexandros Panagiotis Pericleous